zondag, februari 12, 2012

LAERMANS Eugène



LAERMANS Eugène


(Molenbeek-Saint-Jean, 1864 - Bruxelles, 1940) Schilder, graficus, tekenaar. Werd op 11-jarige leeftijd doof ten gevolge van een meningitis. Opleiding tekenen aan de Academie te Sint-Jans-Molenbeek (1876-1882), aan de Academie te Brussel o.l.v. Alexandre Robert en J. Portaels (1882-1887


De Spieghelaere Robert


Schilder, aquarellist, etser. Opleiding graveer- en boetseertechnieken aan de Academie te Gent. Realiseerde o.m. landschappen en stadsgezichten.

vrijdag, februari 10, 2012

Baseleer Richard


Schilder, aquarellist, graficus. Leerling van zijn vader, graveur en lithograaf, nadien aan de Academie te Antwerpen o.l.v. E. Joors en Ch. Verlat. Verbleef in 1889 enige tijd te Parijs en vestigde zich na zijn terugkeer in de Kempen en in 1899 te Antwerpen.

Karel de Posson


Schilder. Leerling van Mortelmans en Rosier. Schilderde o.m. landschappen, stadsgezichten, stillevens, portretten. Hield van dramatische wolkenluchten, waardoor het hij het krachtige zonlicht zeefde. Synthetiseerde de onderwerpen, die vaak ook een zekere romantiek en melancholie ademden


Ferdinand Giele


Hij tekende, etste en schilderde voornamelijk gebouwen uit de middeleeuwen en renaissance, kloosters en abdijen, kerkinterieurs oude poorten en huizen.Zijn inspiratie zocht hij in eigen stad maar ook in Brugge en Londen.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Londen.
Was lid van de Koninklijke kunstkring van Leuven.